TANG-TAGLIATELLE I PEANUTDRESSING MED SOJASTEGT LAKS

TIL 2-3 PERSONER

OPSKRIFT AF MALOU ROTVEL PAGH FRA BLOGGEN KLIDMOSTER

INGREDIENSER

• 50 g tang-tagliatelle (I sea pasta)
• 75 g peanutbutter
• 1 limefrugt
• 3 spsk sød chilisauce
• 3 spsk soja
• 1 fed revet hvidløg
• Evt lidt stærk chilisauce
• 1/2 agurk
• 1 rød snackpeber
• 2 gulerødder
• 1/2 lille spidskål
• 200 g laks
• 2 spsk soja
• 4 stykker tang-bacon (I sea bacon)
• 1 spsk smagsneutral olie
• 1 spsk peanuts
• Evt. frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

Kog tang-tagliatellen i 15 minutter og køl den ned i koldt vand.
Blend en dressing af peanutbutter, saften fra 1 lime, sød chilisauce, soja og hvidløg. Ønskes der mere spark i dressingen, tilsættes en smule stærk chilisauce.
Dræn vandet fra tang-tagliatellen og vend dem med peanutdressingen.
Snit agurk, snackpeber, gulerødder og kål i fine strimler. Knug dem let mellem hænderne og vend dem sammen med tang-tagliatellen og peanutdressingen.
Skær laksen i store tern og steg dem næsten færdige på en slip-let pande. Tilsæt soja til sidst og lad den dampe væk.
Kom laksen på en lille tallerken og lad den køle lidt.
Varm olien op på en lille pande og steg tang-baconen i ganske få sekunder på begge sider.
Anret nudelsalaten i et fad og læg laksen på toppen.
Bræk den sprøde tang-bacon i stykker og drys ud over.
Hak peanuts groft og drys på til sidst, evt sammen med frisk koriander.