SUSHI MED SILD MED HAVTORN & GIN

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF TENAX SILD

INGREDIENSER

3-4 fileter af Lykkeberg 1899 Sild Havtorn & Gin fra Tenax Sild
1 agurk
50 g afskallede hampefrø eller sesam
125 g sushiris
3 plader noritang
Æbleeddike
Chilimayo
Citron Cavi-Art til pynt

FREMGANGSMÅDE

Kog risen efter instruktionen på pakken. Vend risen ud af gryden og omrør den med æbleeddike. Sæt til side for afkøling.

Skræl agurken og skær den i stave. Del sildefileterne i to på langs, og læg dem på køkkenrulle, så eventuel ekstra lage fjernes.

Placer noritangen på en sushirullemåtte og dæk den næsten helt til med ris, så der kun lige er en stribe tang synligt horisontalt langs den ene kant.

Vend tangen, så risen ligger ned mod måtten og placer agurkestave, sild og en stribe chilimayo horisontalt på noritangen. Sikre at fyldet er jævnt fordelt.

Rul tangen til en rulle ved hjælp af rullemåtten og tryk den, uden at mase den. Hele rullen rulles i hampefrø eller sesam. Fugt en skarp kniv og skær rullen i 8 stykker, eller efter ønske.

Pynt med citron Cavi-Art på toppen.