STENBIDERROGN PÅ SURDEJ MED POCHERET ÆG, BRØNDKARSE OG CITRONSAFT

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF CHRISTOPHER BENT HENNINGS FRA KOKBLOG

INGREDIENSER

Så meget stenbiderrogn som du kan få fingrene i
2 skiver godt surdejsbrød
Lidt smør
2 helt friske æg
Lidt æg
1 håndfuld frisk brøndkarse
To skiver citron

FREMGANGSMÅDE

En mellemstor gryde med vand sættes på varmen. Når vandet er lige under kogepunktet, uden at der dannes luftbobler i vandet, hældes et skvæt eddike i vandet.


Med et piskeris danner man en "tornado" i vandet ved at dreje rundt. De helt friske æg slås ud i hver deres lille skål og hældes forsigtigt ned i vandet, så tornadoen får æggene til at dreje rundt om sig selv, mens hviden samler sig om blommen. Vær opmærksom på, at æggene ikke hænger fast på bunden, og giv dem 4 minutters tid i vandet.


Surdejsbrødet ristes sprødt på brødristeren, hvorefter de smøres med smør. Herefter anrettes det pocherede æg efterfulgt at misundelsesværdige mængder stenbiderrogn og brøndkarse. Server med citron og rigelig salt og friskkværnet peber.