STENBIDERROGN PÅ BOGHVEDEBLINIS MED FED CREME FRAICHE, RØDLØG OG DILD

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF CHRISTOPHER BENT HENNINGS FRA KOKBLOG

INGREDIENSER

Så meget stenbiderrogn som du kan få fingrene i
Rødløg
Creme fraiche, 38-50 %
Dild
150 g boghvedemel
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk honning
2 dl tykmælk eller yoghurt
1 dl vand
3 (delt op i hvider og blommer)
2 spsk smeltet smør
Citron
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Hvedemel, boghvedemel og bagepulver blandes i en skål.


Herefter røres vand, tykmælk, æggeblommer og honning ind i dejen, og dejen blandes grundigt med en gaffel eller piskeris. Sæt dejen til side i en times tid på køkkenbordet eller længere tid i køleskabet.


Pisk æggehviderne helt stive med en håndmixer. Det smeltede smør og de stive æggehvider vendes ind i dejen. Hvis du pisker for hårdt, risikerer du at slå luften ud af æggehviderne, så pas på at du ikke giver den for meget gas.
På en stor teflonpande bages de små blinis nu i smør. Herefter kan de holdes lune i ovnen i sølvpapir, men lav dem ikke i for god tid, da de er sjovest som nybagte.


Server blinis med stenbiderrogn, en god og fuldfed creme fraiche, fintsnittet rødløg, dild, citron og salt og peber.