SKINDSTEGT KULMULE MED BLØDE LØG

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 4-500 g kulmulefilet med skind/ 4 stk.
• 3 spsk olivenolie
• 500 g små rødbeder
• 1/4 bundt timian
• 2 spsk hvidvinseddike
• 800 g bagekartofler
• 2 porrer
• 50 g smør, koldt i tern
• 4 rødløg
• Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Vask rødbederne godt og skær dem i 1/4 med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.


Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 min. Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.


Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.


Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.


Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.


Anden egnet fisk: Mørksej eller lyssej med skind.