SILD MED ARONIABÆR, AKVAVIT OG ÆBLE PÅ CREMEDE RØDBEDER MED PEBERROD OG ÆGGEBLOMME
TIL 4 PERSONER
OPSKRIFT AF TENAX SILD
INGREDIENSER
2 glas Lykkeberg 1899 Sild Aroniabær, Akvavit & Æble fra Tenax Sild
2-3 rødbeder
2 spsk creme fraiche
1 spsk mayonaise
Et bundt dild
Salt og peber
Citronsaft
Friskhøvlet peberrod efter smag
Sukker
2 danske æbler
1 lille løg
4 økologiske æggeblommer
FREMGANGSMÅDE
De kogte rødbeder strimles, evt. på en mandolin.
Rør creme fraiche, mayonaise og rødbeder sammen med et halvt bundt finthakket dild og smag til med salt, peber, citronsaft, peberrod og mere sukker end man lige tror.
Hæld lagen fra sildene og gem den i en skål. Skær sildene i fine tern sammen med æbler og løg. Smag til med sildelage.
Anret rødbedesalaten med sildesalaten ovenpå og pynt med æggeblomme, resten af dilden og høvlet peberrod. Server med godt surbrød.