SILD MED ARONIABÆR, AKVAVIT OG ÆBLE PÅ CREMEDE RØDBEDER MED PEBERROD OG ÆGGEBLOMME

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF TENAX SILD

INGREDIENSER

2 glas Lykkeberg 1899 Sild Aroniabær, Akvavit & Æble fra Tenax Sild

2-3 rødbeder

2 spsk creme fraiche

1 spsk mayonaise

Et bundt dild

 Salt og peber

Citronsaft

Friskhøvlet peberrod efter smag

Sukker

2 danske æbler

1 lille løg

4 økologiske æggeblommer

FREMGANGSMÅDE

De kogte rødbeder strimles, evt. på en mandolin.


Rør creme fraiche, mayonaise og rødbeder sammen med et halvt bundt finthakket dild og smag til med salt, peber, citronsaft, peberrod og mere sukker end man lige tror.


Hæld lagen fra sildene og gem den i en skål. Skær sildene i fine tern sammen med æbler og løg. Smag til med sildelage.


Anret rødbedesalaten med sildesalaten ovenpå og pynt med æggeblomme, resten af dilden og høvlet peberrod. Server med godt surbrød.