SESAMPANERET RØDFISKEFILET OG JORDSKOKKESALAT MED PÆRE OG FRISKE KRYDDERURTER

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF MAJBRITT  LOURING ENGELL OG ALICE APEL HARTVIG FRA KOGEBOGEN FRK. SKRUMPS GRØNNE MIDDAGSRETTER

INGREDIENSER

• 250 g rødfiskefilet, delt i 4
• salt og peber
• 30 g sesamfrø
• 10 g olivenolie
• 10 g smør
• Jordskokkesalat:
• 400 g jordskokker, renset og skåret i tynde skiver, fx på et mandolinjern
• 50 g palmekål eller babyspinat, hakket groft
• 200 g pære, skåret i tynde både
• saften fra 1 lime
• 10 g pistacienøddeolie
• friske urter, fx citronmelisse, bredbladet persille, koriander og palmekål, hakket groft
• saltflager, almindelige eller sorte

FREMGANGSMÅDE

Sesampaneret rødfiskefilet: Kom sesamfrøene i en dyb tallerken. Drys med salt og peber. Vend fileterne i sesamfrøene.
Varm olie og smør op på en pande og steg fisken ved middelvarme i 2-3 minutter på hver side.

Jordskokkesalat: Anret skiver af jordskokker, palmekål og pære på et stort fad, eller fordel det på to tallerkener. Fordel limesaften og pistacienøddeolie over og drys med friske urter og saltflager. Læg stykker af rødfisk ovenpå.

Tip: Du kan bruge andre slags fisk end rødfisk, fx rødspætte eller kulmule, som er noget billigere.