SASHIMI-LAKS OG KARTOFFELSALAT MED ROMANESCO OG ROSMARIN
TIL 2 PERSONER
OPSKRIFT AF MAJBRITT LOURING ENGELL OG ALICE APEL HARTVIG FRA KOGEBOGEN FRK. SKRUMPS GRØNNE MIDDAGSRETTER
INGREDIENSER
• 400 g romanesco, skåret i små buketter
• 150 g skyr
• 20 g mayonnaise
• saft og skal fra 1 økologisk citron, fintrevet skal
• lidt saltflager
• friskkværnet peber
• 150 g kartofler, renset, kogt og delt i halve
• 100 g æbler, hakket fint
• 200 g sashimi-laks, rå laks skåret i meget tynde skiver
• frisk rosmarin
• friskkværnet peber
FREMGANGSMÅDE
Hæld kogende vand over romanescobuketterne og lad dem trække 5-10 minutter. Hæld vandet fra og lad romanescobuketterne køle af.
Bland skyr med mayonnaise, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.
Vend romanescobuketter, kartofler og æblestykker i skyrdressingen.
Fordel kartoffelsalaten i to tallerkener.
Pynt med skiver af laks, friske rosmarinblade og friskkværnet peber.
Tip: Romanesco er en blanding af broccoli og blomkål. Kan du ikke få det i dit lokale supermarked, kan du bruge broccoli eller blomkål.
Sørg for at bede om din rå fisk til sushi. Så ved din fiskehandler, at den skal være ekstra frisk.