GRILLEDE ASPARGES MED FJORDREJER OG HOLLANDAISE MED CITRUS OG STENBIDERROGN

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF MADS CORTSEN FRA CORTSEN DINING 

INGREDIENSER

150 g kogte pillede fjordrejer
• 4 store hvide asparges
• 1 pk smør
• 3 æggeblommer
• Salt/peber
• 100 g stenbidderrogn
• 2 spsk æbleeddike
• 1 citron

FREMGANGSMÅDE

Tænd godt op i grillen og skræl aspargsene.

Lav hollandaise ved at smelte smøret i en lille kasserolle. Pisk i mellemtiden æggeblommerne over svag varme i en anden kasserolle. Tilsæt lidt salt, citronskal og eddike, mens der stadig piskes. Når æggeblommerne begynder at blive luftige, tilsættes det smeltede smør lidt af gangen, mens der stadigvæk piskes på livet løs.

Når hollandaisen er færdig, grilles aspargesene i ca. 20 sekunder på tre sider.

Nu er det tid til at anrette. Læg to asparges på hver tallerken og fordel de skønne pillede fjordrejer henover aspargesene. Lige inden servering, tilsættes stenbidderrognen i hollandaisen, der hældes henover retten i herlige generøse mængder.