MOULES FRITES MED AIOLI

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 1,5 kg blåmuslinger
• 1 kg bage- eller store kartofler
• 2 spsk olivenolie
• Sort peber
• Flagesalt
• 50 g finthakket løg, ca. 1 stk.
• 150 g gulerødder, ca. 2 stk.
• 2-3 fed hvidløg, finthakket
• 120 g fennikel i mundrette stykker, ca. 1 stk.
• Lidt olie til stegning
• 2 dl hvidvin
• 1 dl vand
• 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
• Aioli
• Salat

FREMGANGSMÅDE

Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.
Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.
Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslingerm der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Tip: Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.