I SEA PASTA MED JOMFRUHUMMER I TOMATSAUCE

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF CHRISTOPHER BENT HENNINGS FRA BLOGGEN KOKBLOG

INGREDIENSER

• 1 pakke I sea pasta
• 8 hele jomfruhummere
• evt. et par ekstra jomfruhummerhaler
• 2 spsk. stødt paprika
• 3 fed hvidløg (til sovsen)
• 1 porre
• 2 gulerødder
• 2 stængler blegselleri
• 2 laurbærblade
• 5 sorte peberkorn
• 1 stort glas hvidvin
• 1 dåse cherrytomater (flåede går også an)
• 1/2 rød chili
• Skallen fra 1/2 øko citron
• 2 håndfulde blandede solmodne tomater
• 1 håndfuld basilikum
• Olivenolie
• Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Udblød I sea pasta i lunt vand fra kedlen i 20 minutters tid.

Imens ordnes jomfruhummerene. Halen fra jomfruhummerne separeres forsigtigt fra resten af kroppen – næsten ligesom en stor reje. Halerne lægges til side, mens tomatsaucen forberedes.
En gryde kommes på varmen for fuld skrue, og når gryden er brandvarm hældes olivenolie på. I gryden kommes nu kroppene med kløer fra jomfruhummerne. Det vil syde kraftigt i den varme olie – og det skal det også. Det gælder om at få så meget smag ud af skallerne som muligt ved hjælp af meget høj varme. Steg skallerne igennem og knus dem med en grydeske.
Tilsæt paprika, to fed halverede hvidløg, snittede porrer, gulerødder og blegselleri og lad det stege lidt med inden hvidvin, laurbærblade og dåsetomater tilsættes. Hvis skallerne i gryden ikke er dækket af væde, kan man tilsætte lidt vand – men ikke for meget.
Nu skal saucen simre over middel varme i 25 minutter. Det er vigtigt, at suppen ikke koger længere end 25 minutters tid, da skallerne kan gøre saucen bitter, hvis den koger i længere tid. Herefter sies saucen over i en mindre gryde, der sættes til at simre ved lavt blus.

Imens at saucen simrer, koges I sea pastaen i en gryde med rigeligt vand. Den skal have ca. 20 minutters tid – smag på den undervejs, og tag den af varmen, når pastaen har den ønskede konsistens.

Skyl forsigtigt jomfruhummerhalerne under den kolde hane.
Med en køkkensaks flækkes jomfruhummerhalerne først igennem ryggen og så på den bløde side. På den måde kan man tage den lille sorte tarmstreng ud, der sidder lige under kødet i ryggen.
I en varm pande med olivenolie kommes et fed fintsnittet hvidløg, chili og citronskal, der hurtigt steges igennem før de halverede tomater tilsættes og varmes igennem i et par minutter.
Herefter tilsættes jomfruhummerhalerne, der ligeledes steges igennem i to-tre minutter.
Tilsæt herefter et par store skeer af den intenst jomfruhummersmagende sauce, der har kogt ind i den lille gryde.

Hæld det kogte I sea pasta over i et dørslag og skyld det igennem med koldt vand.
Hæld derefter pasta over i panden til jomfruhummer- og tomatsaucen og bland det hele sammen med en spatel eller ved at slynge indholdet sammen i panden.
Lige inden servering tilsættes hakket basilikum og der smages til med salt, peber og et skud god olivenolie.