HJEMMELAVEDE FISKEFINGRE MED SPRØD TANGPANERING OG MAYO-DIP

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF LINE HOLT NIELSEN FRA BLOGGEN MADTILMOR

INGREDIENSER

• Fiskefingre:
• 20 g Seamore I sea bacon (søltang)
• 400 g kulmule (eller en anden fast hvid fisk, som er et par cm tyk)
• 1,5 dl mel
• 1,5 dl rasp
• 2 tsk revet citronskal
• 2 æg
• 40 g smør
• 2-3 spsk olie til stegning
• Grøntsagsfritter:
• 3 store bagekartofler
• 3 søde kartofler
• 5 gulerødder
• 350 g frosne grønne bønner
• 2-3 spsk olie
• Lidt salt
• Mayo-dip:
• 15 g Seamore I sea bacon (søltang)
• 4 spsk god mayonnaise
• 4 spsk creme fraiche (eller skyr)
• 1 spsk friskpresset citronsaft

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Mayo-dip: Begynd med at lave dippen, så den kan stå og trække i køleskabet, imens du laver resten.
Lynsteg tangen i ca. 1 minut i lidt olie (brug en stor pande med høje kanter - så kan du genbruge den til fisken senere).
Læg tangen til afkøling og -drypning på et stykke køkkenrulle.
Hak tangen, når den efter nogle minutter er kølet af.
Rør mayonnaise, creme fraiche og citronsaft sammen og vend den hakkede tang heri. Sæt dippen på køl, indtil du skal bruge den.

Grøntsagsfritter: Skrub eller skræl kartofler, søde kartofler og gulerødder. Skær dem i pommes frites størrelse (ca. 1,5 x 1,5 x 6 cm), men hold de tre typer råvarer adskilte, da de ikke skal have lige lang tid i ovnen.
Læg de frosne bønner i en skål, hæld lidt olie og salt over og brug hænderne til at fordele det jævnt. Bred bønnerne ud på en bageplade med bagepapir. De må kun ligge i ét lag. Sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter og vend et par gange undervejs.
Brug nu samme fremgangsmåde til at massere olie og salt ind i kartoffelfritterne og læg dem på en anden bageplade med bagepapir. Hvis du sætter dem i ovnen et par minutter efter bønnerne, passer det nogenlunde med, at de er færdige på samme tid (dvs: kartoflerne skal have ca. 35 minutter).
Gentag med de søde kartofler og bland dem sammen med kartoffelfritterne efter ca. 5 minutter (så deres bagetid bliver ca. 30 minutter).
Fordel til sidst olie og salt over gulerodsfritterne og lad dem bage med de sidste 15 minutter.

Fiskefingre: Hæld 1,5 mel op i en skål eller dyb tallerken.
Pisk æggene i en anden skål eller dyb tallerken.
Klip eller hak tangen i små stykker og bland det med rasp og revet citronskal. Læg det i en tredje skål eller dyb tallerken.
Skær fisken i mundrette stykker (ca. 3 x 6 cm). Vend først fiskestykkerne i mel, dernæst i æg og til sidst i tangraspen.
Steg fiskefingrene i en blanding af smør og olie i en dyb pande ved middelhøj varme 3-4 minutter på hver side.