HELSTEGT RØDSPÆTTE MED DILDSTUVEDE KARTOFLER

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA DANMARKS FISKEHANDLERE

INGREDIENSER

• 4 stk. rødspætter
• 100 g rugmel
• 250 g smør
• 100 g mandler
• 50 g kapers
• 700 g kartofler
• 1 bundt dild
• 1/2 l piskefløde
• 1 løg
• 2 stk. øko. citroner

FREMGANGSMÅDE

Fisk: Skyl og rens fisken hvor hovedet har siddet og fjern evt. blod inde ved benet, det gøres nemt med en lille urtekniv. Krydr hver side med salt og peber og vend fisken i rugmel.


Steg fiskene på en stor pande i smør. Når fisken er ved at tage farve tilsættes tern af koldt smør. Lad smørret bruse godt op og steg videre i et par min.


Vend fisken (vær sikker på at den er flot og gylden, vend kun én gang). Steg nu videre mens du hele tiden 'drypsteger' på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det hen over fisken.


Drys lidt godt flagesalt over samt ristede mandler og kapers samt det brunede smør fra stegepanden.

Dildstuvede kartofler: Start med at koge kartoflerne "al dente", må ikke koge ud. Lad kartoflerne blive kolde. Kog evt. kartoflerne dagen i forvejen.


Hak løget og svits det i en gryde i lidt smør. Halvér kartoflerne og kom dem i gryden. Tilsæt fløden og lad det koge til det får en cremet konsistens. Til sidst tilsættes masser af hakket dild og retten smages til med salt og peber.

Server med grillede citroner og masser af frisk dild.