HÅNDHAKKET TATAR AF DÅDYR MED ESTRAGONCREME, RUGBRØDSKNAS OG SKOVSYRE

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF NIKOLAJ JUEL FRA "WALK ON  THE WILD SIDE"

Dette er et twist på en gammel klassiker, som alle ken­der og elsker. Du kan lave den med alt hjortevildt, men her laver vi den af inderlåret af en dåhjort. Hjortekød er mildere end okse­ og kalvekød og kan sagtens tåle et par diskrete smagsnuancer. Vi har lavet vores tatar med en estragonmayonnaise, lidt rugbrødsknas, frite­rede kapers og skovsyre. Enkelt at lave og fantastisk lækkert at spise.

INGREDIENSER

Estragoncreme:
• 1 æggeblomme
• 1⁄2 fed hvidløg, knust med lidt salt
• 1 bundt estragon, bladene plukket
• 50 ml olivenolie
• 100 ml rapsolie
• salt og peber

• 400 g dådyrinderlår
• 2 skiver rugbrød, ristet hårdt og knust i en morter
• 1 bananskalotteløg
• 2 spsk. kapers
• 1 håndfuld skovsyre
• saften af 1⁄2 citron
• 3 spsk. god olivenolie
• salt og peber

FREMGANGSMÅDE

ESTRAGONCREME

Først skal du lave estragoncreme.

Kom æggeblomme, hvidløg og estragonbladene i en blender. Til­ sæt olien meget langsomt. Nærmest dråbe for dråbe, så cremen ikke skiller. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Hak kødet, så fint du kan med en skarp kniv. Kom det i en skål, og tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad tataren stå 5 minutter.
Imens fritter du dine kapers i lidt olivenolie. Fordel kødet jævnt på tallerkenen. Snit skalotteløget i papirstynde skiver på et man­ dolinjern, og arrangér det fint oven på kødet. Drys en lille hånd­ fuld rugbrødsknas på hver tallerken, og kom lidt estragoncreme rundt omkring på tallerkenen. Pynt med lidt skovsyre, krydr med lidt ekstra salt og peber, og hæld et par dråber god olivenolie over hver tallerken. Voila!