HÅNDHAKKET TATAR AF DÅDYR MED ESTRAGONCREME, RUGBRØDSKNAS OG SKOVSYRE
TIL 4 PERSONER
OPSKRIFT AF NIKOLAJ JUEL FRA "WALK ON THE WILD SIDE"
Dette er et twist på en gammel klassiker, som alle kender og elsker. Du kan lave den med alt hjortevildt, men her laver vi den af inderlåret af en dåhjort. Hjortekød er mildere end okse og kalvekød og kan sagtens tåle et par diskrete smagsnuancer. Vi har lavet vores tatar med en estragonmayonnaise, lidt rugbrødsknas, friterede kapers og skovsyre. Enkelt at lave og fantastisk lækkert at spise.
INGREDIENSER
Estragoncreme:
• 1 æggeblomme
• 1⁄2 fed hvidløg, knust med lidt salt
• 1 bundt estragon, bladene plukket
• 50 ml olivenolie
• 100 ml rapsolie
• salt og peber
• 400 g dådyrinderlår
• 2 skiver rugbrød, ristet hårdt og knust i en morter
• 1 bananskalotteløg
• 2 spsk. kapers
• 1 håndfuld skovsyre
• saften af 1⁄2 citron
• 3 spsk. god olivenolie
• salt og peber
FREMGANGSMÅDE
ESTRAGONCREME
Først skal du lave estragoncreme.
Kom æggeblomme, hvidløg og estragonbladene i en blender. Til sæt olien meget langsomt. Nærmest dråbe for dråbe, så cremen ikke skiller. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak kødet, så fint du kan med en skarp kniv. Kom det i en skål, og tilsæt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad tataren stå 5 minutter.
Imens fritter du dine kapers i lidt olivenolie. Fordel kødet jævnt på tallerkenen. Snit skalotteløget i papirstynde skiver på et man dolinjern, og arrangér det fint oven på kødet. Drys en lille hånd fuld rugbrødsknas på hver tallerken, og kom lidt estragoncreme rundt omkring på tallerkenen. Pynt med lidt skovsyre, krydr med lidt ekstra salt og peber, og hæld et par dråber god olivenolie over hver tallerken. Voila!