GRATINERET VESTERHAVSTORSK
TIL 4 PERSONER
OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN
INGREDIENSER
• 400 g pasta penne
• 1/2 bundt purløg
• 100 g baby spinat, skyllet
• 4-500 g vesterhavstorsk
• 2 dl fløde 38 %
• 1 dåse hakkede tomater
• 150 g revet gouda eller mozzarella
• 2 spsk rasp
• 1 citron
• Salt og peber
• Grøn salat
FREMGANGSMÅDE
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og kom den i et ildfast fad.
Skær fisken i mindre stykker.
Snit purløget fint. Vend fisk, purløg, pasta og spinat sammen i fadet.
Hæld fløde og hakkede tomater over pastaen, og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Drys med revet ost og rasp, og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt, ca. 15 minutter.
Serveres med salat og brød.
Anden egnet fisk: Mørksej, kuller eller kulmule.