FYLDIG MUSLINGESUPPE MED I SEA BACON

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF ANDERS HJERMING FRA BLOGGEN MEST OM MAD

INGREDIENSER

• 1 net muslinger
• 1 bundt porre
• 4 gulerødder
• 250 g små kogte kartofler i kvarte
• I sea bacon
• 5 dl æblecider
• 2,5 dl piskefløde
• Piments d'espelette
• Purløg

FREMGANGSMÅDE

Rengør muslinger.
Ordn porre og læg de hvide stykker til side.
Kog kartofler ca. 10-12 min og lad dem køle lidt af.
Hak to gulerødder groft og de to andre i små fine tern (brunoise) og læg disse til side.
Svits porretoppene og de grove gulerødder i smør og olivenolie.
Hæld cideren på og kom muslingerne i når cideren koger.
Tag muslingerne op efter ca. 2 min. eller når de har åbnet sig.
Tag nu muslingerne ud af skallerne og stil dem til side.
Kom en håndfuld hakket I sea bacon i og lad suppen koge 5-10 min.
Si den så og kom fløden i. Når det er kommet i kog, kommer du halvdelen af muslingerne i suppen og så blender du den.
Smag til med Piments d'espelette og kom de hvide porrestykker og gulerodsternene i og lad det koge ca. 10 min.
Kom kartoflerne i ca. 5 min. inden suppen er færdig. Smag til med salt og peber.
Imens svitser du hakket I sea bacon på en pande og hakker purløget fint.
Anret suppen med et par muslinger og drys med I sea bacon og purløg og server med et par skiver godt brød.