FISKEKREBINETTER MED ROSENKÅLSSALAT OG SKYRDRESSING

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF MAJBRITT  LOURING ENGELL OG ALICE APEL HARTVIG FRA KOGEBOGEN FRK. SKRUMPS GRØNNE MIDDAGSRETTER

INGREDIENSER

• Fiskekrebinetter, 12 stk.:
• 300 g kuller, torsk, lys- eller mørksejfilet
• 1 tsk. salt
• 2 spsk. rugmel
• 1 æg
• 1 løg, delt i 4
• 100 g pastinak, revet groft
• 2 spsk. fiskesauce, kan udelades og erstattes med sojasauce eller 3-4 ansjoser
• 1 bundt frisk dild eller persille
• saft og skal fra 1 økologisk citron, fintrevet skal
• 2 dl rasp
• 15 g olivenolie
• 15 g smør
• salt og peber
• Rosenkålssalat, 2 portioner:
• 200 g rosenkål, fjern de yderste blade og snit kålen i tynde skiver, eller del dem i halve
• 200 g rosenkålsskud
• 10 g smør
• 100 g friske blåbær, evt. delt i halve
• Skyrdressing:
• 75 g skyr
• 1/2 dl vand
• saften fra 1 lime
• salt og peber
• 1 knsp. tørret dild

FREMGANGSMÅDE

Fiskekrebinetter: Kom fisk, salt, rugmel, æg, løg, pastinak, fiskesauce, friske urter og citronsaft og -skal i en blender. Kør, til farsen er jævn.
Form farsen til 12 små krebinetter og vend dem i rasp.
Varm fedtstoffet op på en pande og lad krebinetterne stege i 3-4 minutter på begge sider.

Rosenkålssalat: Svits rosenkålen og rosenkålsskuddene i smør i 5-10 minutter og drys med salt og peber.

Skyrdressing: Rør skyrdressingen af skyr, vand, limesaft og salt og peber samt dild.
Anret rosenkålen på to tallerkener sammen med fiskekrebinetterne og pynt med blåbær.
Server skyrdressingen til.
Savner du lidt remoulade, kan du sagtens servere en klat til.

Tip: Fiskesauce sælges blandt andet under varemærket Santa Maria. Kan købes i mere velassorterede supermarkeder.
Synes du, at rosenkål smager bittert? Kom dem rå i fryseren et par dage, så mister de deres bitterhed og bliver ’søde’ og milde.