DAMPEDE MUSLINGER MED PERSILLEFLØDE OG HVIDLØGSCROUTONER
TIL 4 PERSONER
OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN
INGREDIENSER
• 1,5 kg muslinger
• 4 skalotteløg
• 1 æble
• 2 spsk olivenolie
• 1 bundt kruspersille
• 1 dl hvidvin
• 2-3 dl fløde 38%
• Salt og peber
• Hvidløgscroutoner:
• 4 skiver toastbrød
• 50 g smør
• 2 fed hvidløg
• 4 kviste persille
FREMGANGSMÅDE
Bland smør, hvidløg og persille. Smør det på toastbrød og skær ud i stænger som grilles sprøde og gyldne i ovnen.
Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
Snit/hak løg, æble og kruspersille groft.
Varm olie op i en gryde og steg løg, æble og kruspersille i 1-2 minutter.
Kom muslingerne i og vend det hele godt sammen.
Tilsæt vin, bring det i kog og hæld derefter fløden i. Lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig. Servér med hvidløgscroutoner.
Tip: I stedet for vin kan du bruge øl.