DAMPEDE MUSLINGER MED HVEDEØL OG GRØNT

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 1,5 kg muslinger
• 50 g finthakket løg
• 1 fed hvidløg
• 2 gulerødder
• 1/4 bundt løvstikke el. anden krydderurt
• 1/4 bundt persille
• 2 spsk olivenolie
• 100 g kogte hvedekerner (kan udelades)
• 1 hvedeøl
• Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Rens muslingerne ved at skylle dem i kold vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem der ikke lukker sig.
Hak løg, hvidløg, gulerødder, løvstikke og persille groft.
Varm olien op i en gryde, kom muslingerne deri og vend dem godt i den varme olie.
Tilsæt hvedeøl og kogte hvedekerner. Lad det komme i kog og lad det snurre et par minutter, indtil muslingerne har åbnet sig.
Servér med groft brød.