CEVICHE AF LYSSEJ MED LIME, KORIANDER, CHILI SAMT SOYARISTEDE CASHEWNØDDER
TIL 2 PERSONER
OPSKRIFT AF MADS CORTSEN FRA CORTSEN DINING
INGREDIENSER
2 fileter af lyssej
2 stk. lime
1 grøn chili
1 rød chili
1 bdt. koriander
1 rødløg
50 g cashewnødder
2 dl neutral olie
Spæde salater såsom frissé, rucola, mizuna eller hjertesalat
Godt brød og ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Fileter lyssejen og fjern skindet, eller få din flinke fiskemand til at gøre det for dig. Skær fisken ud i helt tynde skiver eller i små tern på ca 0,5x0,5 cm.
Riv limeskal og pres saften.
Del chilierne på langs og fjern kernerne. Hak chili, rødløg og koriander fint, og rør det sammen med lyssejen. Tilsæt limeskallen, limesaften, salt og peber. Lad herefter fisken marinere i en times tid på køl.
Varm olien op til 130 grader og fritér cashewnødderne indtil de er gyldne. Tag nødderne op med en hulske, og lad dem dryppe af på lidt papir. Straks efter at nødderne er taget op af olien, hældes soyaen ud over nødderne.
Skyld og rens salaten grundigt, og tør den godt. Anret cevichen ovenpå salaten sammen med brødet og olien i skåle ved siden af.