BRAISERET FASAN MED SAVOYKÅL OG PANCETTA

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF NIKOLAJ JUEL FRA "WALK ON  THE WILD SIDE"

Man kan ikke finde en bedre kombination end vildtfugl, kål og bacon. Denne måde at tilberede vildtfugle på stammer oprindeligt fra Frankrig, selvom italienerne efterhånden har adopteret retten, som var den deres egen. Her har vi brugt fasan, men du kan sagtens lave retten med agerhøns eller ryper i stedet.

INGREDIENSER

2 fasaner
1 savoykål, stokken skåret væk, og kålen snittet i tynde strimler
1 kvist rosmarin
2 fed hvidløg, finthakket
150 g pancetta affumicata eller bacon, skåret i 1 cm’s tern
1⁄3 flaske rødvin
200 ml vildt- eller hønsefond
50 g usaltet smør
olivenolie
salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en tykbundet gryde, der er stor nok til at rumme begge fasaner. Krydr fasanerne med salt og peber, og brun dem godt på alle sider. Tag fasanerne op af gryden, sæt dem til side, og hæld det smeltede smør fra.

Sæt gryden tilbage på blusset, og tilsæt 2-3 spsk. olivenolie. Tilsæt pancettaen, og lad den stege, til den begynder at få en gylden farve. Tilsæt dernæst hvidløg, rosmarin og den snittede kål. Krydr med salt og peber, og tilsæt dernæst rødvinen. Lad rødvinen reducere med 2⁄3, til alkoholen er fordampet. Tilsæt dernæst fonden, og læg fasanerne oven på kålen.

Sæt låget på sned, og lad fasanerne braisere med kålen i 35-40 minutter. Vend fasanerne en kvart omgang hver 10. minut, så de bliver tilberedt ens hele vejen rundt.

Halvér fasanerne, og servér en halv fasan pr. mand med en skefuld af den braiserede kål.

HAV TORVEHALLERNE

RØMERSGADE 18

TORVEHALLERNE G7-G8

1362 KØBENHAVN K

+45 70 203 202

© 2020 HAV TORVEHALLERNE A/S

CVR: 35417540