Torvehallerne får fast månedlig fiskeauktion

Torvehallerne får fast månedlig fiskeauktion (pt. aflyst på ubestemt tid)

fish intro

Havs årlige fiskeauktion, der er en af Torvehallernes helt store begivenheder, bliver til en fast månedlig fiskeauktion. "Det giver torvet stemning og skal gøre det endnu billigere for folk at spise friskfanget dansk fisk", siger fiskehandler Tommy Raabo Fischer

Hav holdt sin første fiskeauktion sammen med Hanstholm Fiskeriforening sidste år og gentog den i år med stor succes og det er på ingen tid blevet en af Torvehallernes helt store årlige begivenheder. Derfor har fiskehandler Tommy Raabo Fischer besluttet at holde fiskeauktion fast hver hver måned.

"Det giver torvet den markedsstemning som mange savner, hvor man møder stadeholderne og kommer tæt på råvarerne og hinanden", siger Tommy Raabo Fischer, der er fjerdegenerationsfiskehandler og har arbejdet på fiskemarkeder rundt omkring i verden bl.a. det legendariske Pike Place Fish i Seattle. Af samme årsag vil det være Tommy man kan møde som auktionarius, når han sætter dagens fangst på højtkant, svinger taktstokken og råber torvet op.

Det er derfor heller ikke tilfældigt at fiskeauktionen bliver den sidste søndag om måneden. "Det skal gøre det endnu billigere for folk at spise friskfanget dansk fisk - også for studerende. Hvis vi også skal spise fisk i fremtiden, skal vi have de unge med og vise dem at det ikke behøver at være dyrt at spise råvarer af høj kvalitet, når man spiser fisk i sæson".

Om efteråret og vinteren er fisk som torsk, torskerogn, lyssej, skrubbe, ising, makrel, brosme, blåmuslinger, havkat og havtaske i sæson. Og om foråret og sommeren er det fisk som rødspætte, søtunge, sild, hornfisk, multe, jomfruhummer og fjordrejer. Og så er der fisk, der er i sæson hele året som kuller, kulmule, lange og mørksej, så de vil ofte være på auktionen. Udvalget vil dog uanset sæson altid variere, da det er forskelligt hvad fiskerne fanger afhængigt af vind og vejr.

Hvad: Fiskeauktion
Hvor: Torvehallerne, udenfor, Frederiksborggade 21, 1360 København K
Hvornår: Den sidste søndag om måneden kl. 12-12:30

03.10.2017

fiskeauktion torvehallerne hav

Flere friskfangede nyheder

fish intro
oyster trophy week 2017
13 - 22 oktober 2017

Se flere nyheder

Nyheder