Torskefisk: Disse billige fisk er i familie med torsk

Torskefisk: Disse billige fisk er i familie med torsk

fish intro

Torsk er den mest kendte torskefisk, men ifølge fiskehandler Tommy Raabo Fischer findes der andre danske fisk i torskefamilien, der er mindst lige så velsmagende og endda meget billigere

"Torsk, torsk, torsk. Vi er vant til kun at spise torsk. Men torsk er en stor familie og der er mange forskellige fisk", fortæller fiskehandler Tommy Raabo Fischer fra Hav i Torvehallerne. Ifølge Tommy kan man med fordel vælge en af disse danske fisk i torskefamilien:

  • fish intro Kuller:
    Kuller har fint, hvidt kød, som er en lille smule sødligt i smagen, hvilket gør det meget delikat. Sæson: hele året. Hør Tommy fortælle mere om kuller her.

    • fish intro Kulmule:
      Kulmule er det fiskerne kalder for dansk laks. Den kan skæres ud i "bøffer" på samme måde som laks og den er især god til skindstegning. Sæson: hele året. Hør Tommy fortælle mere om kulmule her.

      • fish intro Lyssej:
        Lyssej er en anden meget delikat torskefisk. Den kan også skæres ud i "bøffer" og skindsteges. Alternativt kan den også spises rå som sashimi og i sushi. "Lyssej minder rigtig meget om 'hamachi' - det man kalder hvid tun på sushirestauranter", forklarer Tommy. Sæson: september-maj. Hør Tommy fortælle mere om lyssej her.

        • fish intro Mørksej:
          Mørksej er kraftig i kødet og derfor rigtig god til fiskefrikadeller. "Man kan også bage den i ovnen, hvor man bare lige folder halen en gang, så den har samme tykkelse og lægger den ned i et fad og så bager den forsigtigt med en masse urter på", fortæller Tommy. Sæson: hele året. Hør Tommy fortælle mere om mørksej her.

          • fish intro Lange:
            Lange er den største fisk i torskefamilien. Den har også hvidt, lækkert kød, der er nærmest hummeragtigt. Den egner sig til at koge, dampe, stege, bage og grille lige som de andre fisk. Sæson: hele året. Hør Tommy fortælle mere om lange her.

            • fish intro Brosme:
              Brosme er endnu en delikat torskefisk. Den smager også godt kogt, dampet, stegt, bagt og grillet. Sæson: hele året.

              06.03.2018

torskefisk torsk

Flere friskfangede nyheder

fish intro
fiskeauktion torvehallerne hav
SIDSTE SØNDAG OM MÅNEDEN 2017 - 2018
hav skyder vildtsæsonen i gang
EFTERÅR 2017 - VINTER 2018

Se flere nyheder

Nyheder