Spis dansk fisk - HAV

Spis dansk fisk

fish intro

Fiskebranchen lancerede i forbindelse med ’Fiskens Dag’ d. 10. september kampagnen ’Spis dansk fisk’, der skal få danskerne til at spise mere af sæsonens vildtfangede danske fisk. Et budskab vi gerne vil være med til at udbrede

Dansk fisk er foretrukken fisk
58 % af de danske forbrugere foretrækker fisk, fanget af danske fiskere
59 % af de danske forbrugere mener, at den danske fiskebranche tilbyder sund fisk af høj kvalitet

Dansk fisk er bæredygtig fisk
Når vi køber fisk og skaldyr med det blå MSC-mærke, kan vi være sikre på, at de kommer fra en sund bestand, og at de er fanget med omtanke for livet i havet

Dansk fisk er klimavenlig fisk
Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet er ferske danske muslinger, sild, torskefisk og fladfisk særligt klimavenlige
Faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 %, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb


For at være med til at udbrede budskaberne og hjælpe danskerne lidt på vej, har vi lavet små film, hvori fiskehandler og medejer af Hav Tommy Lund fortæller om de danske fisk, hvornår de er i sæson og hvordan man tilbereder dem.
De små film kan ses på Facebook , Instagram og her på hjemmesiden.

Vi starter med pighvar og slethvar samt lange i oktober efterfulgt af jomfruhummer, rødspætte, mørksej, makrel og lyssej i november. I december sætter vi fokus på sild, krabber og torsk. Januar er sæson for aborre, blåmuslinger, blæksprutter og havørred. Og til sidst har vi kuller og kulmule. Til forår og sommer fortæller vi om de danske fisk, der er i sæson til den tid. Se mere på Fiskebranchens oversigt over danske fisk i sæson.

26.10.2016

Se flere nyheder

Nyheder