Sild til julefrokostbordet

Sild til julefrokostbordet

fish intro

Sild er en klassiker til julefrokostbordet. Vælg mellem vores hjemmelavede sild eller prøv en af vores opskrifter på at marinere, stege eller bage dine egne sild til jul

Sild er en dansk fisk, der er fed, sund og smager godt - og så er den billig!

I Hav har vi et stort udvalg af hjemmelavede sild. Vælg mellem marinerede sild, kryddersild, stegte sild, sennepssild, karrysild og pestosild. Pris: 25 kr. pr. 100 g. Du kan også vælge en sildeplatte med tre forskellige slags til 90 kr.

Du kan også prøve en af fiskehandler Tommy Raabo Fischers opskrifter på at marinere, stege eller bage dine egne sild til jul.

Marinerede sild:
Vælg islandske eller norske saltsild. De skal udvandes derhjemme, dvs. lægges i vand, i 24 timer. Skift vandet hver 6. time. Den sidste time skal de lægges i sødmælk. Det giver lidt ekstra fedme. Herefter skal de fileteres. Du kan evt. få din fiskehandler til at filetere fisken, mens den stadig er saltet. I så fald skal sildene kun udvandes i 12 timer og vandet skiftes hver 4. time. De skal fortsat lægges i sødmælk den sidste time. Lav en lage ved at koge ca. 1 liter vand, 1 liter eddike og 1 kg sukker sammen. Sildene i lagen skal nu trække i min. 3 dage. Læs mere her.

Stegte sild:
Læg sildefileterne med kødsiden opad og skindet nedad. Læg lidt urter fx hakket dild eller hakket bredbladet persille på. Til jul kan man rive lidt appelsinskal ned i og man kan også give den en lille snert af honning i midten. Så lukker man fileten, vender den i æg og så steger man den på panden. Lav en lage ved at koge ca. 1 liter vand, 1 liter eddike og 1 kg sukker sammen. Så lægger man fileterne i et fad og kommer man lagen henover. Til sidst lægger man tynde skiver af rødløg henover og river lidt appelsinskal henover toppen igen. Se mere her.

Bagte sild:
Bland rasp, olie, hvidløg og hakket persille og rør det sammen til en tyk masse. Læg sildefileterne med kødsiden opad og skindet nedad på et stykke staniol i et ovnfast fad. Kom massen ovenpå. Bag dem i 7-10 min. ved 200 grader, så de bliver sprøde på toppen. ”Så får det sådan en sydlandsk smag af sardiner”, siger Tommy. Se mere her.

I Hav forhandler vi sildefileter til 20 kr. pr. stk. og 50 kr. for 3 stk.

Sild behøver ikke kun være forbeholdt julen, men kan også med fordel spises til nytår. Se videoen for Mad & Bolig, hvor Tommy giver tips til sushi med sild her.

06.12.2017

sild julefrokostbordet opskrifter

Flere friskfangede nyheder

fish intro
hav vildtsæson
EFTERÅR 2017 - VINTER 2018
oyster trophy week 2017
3 - 4 november 2017

Se flere nyheder

Nyheder