Sådan renser du stenbiderrogn

Sådan renser du stenbiderrogn

fish intro

Det er blevet sæson for en af de største danske delikatesser: stenbiderrogn. Få fiskehandler Tommy Raabo Fischers tips og tricks til at rense den selv

Stenbiderrogn er kendt som den danske udgave af caviar og er en delikatesse, der smagsmæssigt sagtens kan måle sig med den ægte vare, nemlig rogn fra stør. Stenbiderrogn smager frisk og let salt og dens naturlige farve er rosa, grænsen til transparent.

De fleste køber stenbiderrogn renset. Men hos fiskehandleren kan man også købe den urenset og rense den selv. Få fiskehandler Tommy Raabo Fischers tips og tricks til hvordan du gør.

"Stenbiderrognen ligger i en "sæk" inde i hunfisken stenbideren. Den skal ned i koldt vand, hvor man "ødelægger" den eller piller den fra hinanden med fingrene, og så pisker man med et stålpiskeris ned i koldt vand, løfter op, tager hinderne af. Og det bliver man ved med indtil der ikke er nogen hinder i", forklarer Tommy Raabo Fischer og fortsætter.

"Til sidst lader man det lige bundfalde og hælder overfladevandet fra, og så igennem en si. Når det er drænet et par minutter, så salter man med fint salt og smager det til".

Tommy anbefaler at spise stenbiderrogn på klassisk vis på blinis med fed creme fraiche og lidt hakket rødløg. Vi har også samlet vores bedste opskrifter fra vores samarbejdspartnere her.

Stenbiderrogn er officielt i sæson i februar, marts og april.

22.01.2018


Flere friskfangede nyheder

fish intro
fiskeauktion torvehallerne hav
SIDSTE SØNDAG OM MÅNEDEN 2017 - 2018
hav skyder vildtsæsonen i gang
EFTERÅR 2017 - VINTER 2018

Se flere nyheder

Nyheder