Sådan koger du torskerogn

Sådan koger du torskerogn

fish intro

Det er sæson for en rigtig dansk vinterspise: Torskerogn. Få fiskehandler Tommy Raabo Fischers tips og tricks til at koge og tilberede torskebukser

Torskerogn er en rigtig vinterspise. Rognen som vi får fra dansk torsk, er fedtfattig og fuld af B- og D-vitaminer. Den er sund og smager markant bedre end dåsetorskerogn.

Torskerogn kommer i alle mulige farver og størrelser. Store torskebukser (som de hedder) kommer fra torsk på 3-4 kg og små torskebukser kommer fra torsk på 1-2 kg. Der er ligeledes forskel på størrelsen på æggene. Der er også forskel på farven.

Få fiskehandler Tommy Raabo Fischers tips og tricks til at koge dem selv.

"Kog torskerognen med lidt salt, laurbærblade, peberkorn og lidt citron i vandet. Ikke buldrekoge - bare stå og småsimre. Og så kan man faktisk skære dem ud i skiver, hvor du får sådan nogle reelle skiver. Og så kan man smørstege skiverne på panden", forklarer Tommy.

Et par store torskebukser skal koge i ca. 40 min.

Du kan også vælge at pakke torskebukserne ind i bagepapir og dernæst sølvpapir inden de koger dem for at sikre at de ikke går i stykker.

"De små torskerogn behøver man faktisk ikke at koge. Der kan man bare smide en ordentlig klat smør på panden, og så sådan en mellem varme på panden, så skal de bare småstege i en 7-8 min. på hver side. Så får man også en sprød hinde, som man ikke behøver at pille af og som man også kan spise".

Server med rugbrød og grov remoulade.

Prøv også røget torskerogn, som vi forhandler i vores butik i Torvehallerne. Den kan du høre Tommy fortælle mere om her.

Torskerogn er officielt i sæson i januar, februar, marts og april.

02.03.2018


Flere friskfangede nyheder

fish intro
fiskeauktion torvehallerne hav
SIDSTE SØNDAG OM MÅNEDEN 2017 - 2018
hav skyder vildtsæsonen i gang
EFTERÅR 2017 - VINTER 2018

Se flere nyheder

Nyheder