Sådan koger du fjordrejer

Sådan koger du fjordrejer

fish intro

Det er blevet sæson for en af de største danske delikatesser. Den lille reje med den store smag: Fjordrejen. Det er en af fiskehandler Tommy Raabo Fischers personlige favoritter. Få hans tips og tricks til at koge og tilberede dem på forskellige måder

Fjordrejer er en rigtig forårsbebuder. Fjordrejer lever, som navnet antyder, i de danske fjorde. Det er en af de helt store danske delikatesser, og kan spises på mange forskellige måder.

  • fish intro Rå fjordrejer
    Fjordrejer kan spises rå som "fjordrejetatar" med eller uden skal. I rå tilstand er skallen grå og blød. "De har en sødlig smag, og man spiser sådan set kun halen".

    • fish intro Kogte fjordrejer
      Hæld vand, salt og sukker i en gryde. "Når vandet spilkoger, kommer man fjordrejerne ned i. Og så et let opkog til det begynder at skumme lidt i siden. Så er de faktisk færdige. Så over i en si og lidt koldt vand på, så løsner skallen sig lidt".

      Den mest almindelige måde at spise fjordrejer på, er ved at koge dem, pille dem og spise med brød, mayo, dild, citron og salt.

      • fish intro Stegte fjordrejer
        Fjordrejer kan steges hele på panden med lidt hvidløg og evt. chili. "Hornet, der sidder ude for enden. Det brækker man lige af, så man ikke får det galt i halsen, og så steger man rejen hel. Og spiser med lidt chilimayo til".

        Fjordrejer er officielt i sæson fra april til oktober.

        12.04.2018


Flere friskfangede nyheder

fish intro

Se flere nyheder

Nyheder