SURF'N'TURF ITALIANO/DK-STYLE

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF GORM WISWEH FRA KOGEBOGEN MINE FAVORITTER

Carpaccio, mormordressing, feldsalat og lakserogn eller stenbiderrogn og skovsyre.
At kombinere havets og markens herligheder er jo ikke en nyhed i sig selv. På pizza er det dog nok stadig en ret funky idé. Rognen kommer med havsmag, salt og friskhed til det lækre kød. Prøv også kombinationen, når du bare vil servere anderledes carpaccio til vennerne. Og så bringer vi lige mormordressingen frem i lyset igen. Du har glemt, hvor dejligt det smager, har du, og fra nu af kommer du til at bruge det til alt muligt.

INGREDIENSER

• 165 g pizzadej
• 75 g Bufola mozzarella
• 1⁄2 kogt hummer
• 30 g sukkerærter til pynt
• skal fra 1⁄2 økocitron
• 4 syltede perleløg
• 1 bakke ærteskud til pynt
• Ærtepuré:
• 200 g ærter
• 1 banan skalotteløg
• 2 fed hvidløg
• 1⁄2 dl hvidvin
• 2 dl fløde
• Kogning af hummer:
• 1 hummer
• 1 fed hvidløg
• 3 laurbærblade
• 1 kvist dild
• 2 spsk. salt
• 1 spsk. sukker

FREMGANGSMÅDE

HJEMMELAVET CARPACCIO:
Få fat i et godt stykke okseinderlår eller roastbeef. Puds det af for fedt og sener, og del det i aflange klodser af 15 cm i diameter. Vend kødet i en urteblanding a la frisk timian, friskkværnet peber og finthakket rosmarin. Film kødet så stramt, du kan, så det bliver til en rund pølse. Læg dobbelt film, og put så kødet i fryseren. På denne måde har du altid dejlig frisk carpaccio liggende til uventede gæster eller til denne superlækre pizza. Kødet kan skæres, når det er skal-frossent. Det vil sige, det er ikke dybfrossen, men fast i kødet af kulden. Brug evt. en god skarp brødkniv, når det skal skæres.


Tip: Når kødet skæres, så læg det klar på bagepapir i cirka samme form som pizzaen. Så kan kødet tø op, mens pizzaen bages, og vendes over på, når den er færdig. Så får du ikke iskoldt kød på din pizza!

SYRNET FLØDE:
Skræl et par strimler skal af citronen (uden det hvide som er herre-bittert), og put det i fløden sammen med en spiseskefuld citronsaft, lidt sukker og lidt salt. Rør det godt sammen, og lad det stå en times tid (hov? Er det ikke mormordressing? Jo det er - mmh!).


Rul bunden ud (30 cm i diameter), og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.


Pluk mozzarella, og fordel jævnt over bunden. Dryp med lidt olivenolie.


Bages til pizzaen er sprød og gylden ca. 4-5 min.


Når pizzaen er gylden og sprød, tages den ud og anrettes med carpaccioen, små dryp af syrnet fløde, salt, peber og masser af fine blade – skovsyre, havesyre, brøndkarse eller feldsalat som her på billedet.