Hak basilikum og persille groft. Kom det i en blender og blend det groft sammen med olie. Tilsæt pinjekerner og parmesanost. Blend det sammen og smag til med salt og peber.
Lav et lille snit på midten af rødspættefileten, på kødsiden, uden at skære igennem.
Læg rødspættefiletere på et stykke bagepapir og smør dem med 1 tsk. pesto på begge sider. Læg nogle basilikumsblade på fisken og fold den sammen.
Steg fisken på en varm pande i olie eller smør i ca. 1 minut på hver side, indtil den er gylden og sprød.
Anret fisken med lidt ekstra pesto, dampede grønne asparges og basilikumsblade.

Tip: Kan også fint laves med skrubbe og ising.

STEGTE RØDSPÆTTEFILETER MED PESTO

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 400 g rødspættefileter
• 2 spsk basilikumpesto
• 16 blade basilikum
• 2 spsk olivenolie eller smør
• Salt
• Sort peber
• 300 g grønne asparges
• Pesto:
• 1 bundt basilikum
• 1/2 bundt bredbladet persille
• 2 dl olivenolie
• 50 g pinjekerner, ristede
• 80 g parmesan, revet
• Salt
• Sort peber

FREMGANGSMÅDE

HAV TORVEHALLERNE

RØMERSGADE 18

TORVEHALLERNE G7-G8

1362 KØBENHAVN K

+45 70 203 202

info@hav.dk

© 2019 HAV TORVEHALLERNE A/S

CVR: 35417540