STEGT RØDSPÆTTE MED REMOULADE

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 4 hele rødspætter, flåede og rensede
• 2-3 dl finvalsede havregryn

• 1/2 bundt timian
• 20 g smør
• 2 spsk olivenolie
• 200 g cherrytomater, røde og gule
• Rå remoulade:
• 120 g pastinak, ca. 1 stk.
• 120 g gulerod, ca. 1 stk.
• 2 forårsløg
• 1 dl god mayonnaise
• 1 dl skyr
• 2 tsk Dijonsennep
• Salt
• Peber

FREMGANGSMÅDE

Rengør og skræl pastinak og gulerod og riv dem groft.
Snit forårsløg fint og bland dem sammen med de revne rodfrugter, mayonnaise, skyr, sennep og smag til med salt og peber.


Krydr fisken godt med salt og peber.


Hak timian groft og vend det sammen med havregryn og vend fisken déri.


Steg fisken på en slip let-pande i halvt smør og halvt olivenolie, ca. 3 minutter på hver side, indtil den er gylden.


Steg cherrytomater sammen med fisken. Anret fisken på panden, serveres med rå remoulade.


Tip: Man kan også bruge sesamfrø eller mandelmel.