SASHIMI-LAKS OG KARTOFFELSALAT MED ROMANESCO OG ROSMARIN

TIL 2 PERSONER

OPSKRIFT AF MAJBRITT  LOURING ENGELL OG ALICE APEL HARTVIG FRA KOGEBOGEN FRK. SKRUMPS GRØNNE MIDDAGSRETTER

INGREDIENSER

• 400 g romanesco, skåret i små buketter
• 150 g skyr
• 20 g mayonnaise
• saft og skal fra 1 økologisk citron, fintrevet skal
• lidt saltflager
• friskkværnet peber
• 150 g kartofler, renset, kogt og delt i halve
• 100 g æbler, hakket fint
• 200 g sashimi-laks, rå laks skåret i meget tynde skiver
• frisk rosmarin
• friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Hæld kogende vand over romanescobuketterne og lad dem trække 5-10 minutter. Hæld vandet fra og lad romanescobuketterne køle af.


Bland skyr med mayonnaise, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.


Vend romanescobuketter, kartofler og æblestykker i skyrdressingen.


Fordel kartoffelsalaten i to tallerkener.


Pynt med skiver af laks, friske rosmarinblade og friskkværnet peber.


Tip: Romanesco er en blanding af broccoli og blomkål. Kan du ikke få det i dit lokale supermarked, kan du bruge broccoli eller blomkål.


Sørg for at bede om din rå fisk til sushi. Så ved din fiskehandler, at den skal være ekstra frisk.

HAV TORVEHALLERNE

RØMERSGADE 18

TORVEHALLERNE G7-G8

1362 KØBENHAVN K

+45 70 203 202

info@hav.dk

© 2019 HAV TORVEHALLERNE A/S

CVR: 35417540