MØRKSEJFRIKADELLER THAI STYLE

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT FRA 2 GANGE OM UGEN

INGREDIENSER

• 4-500 g mørksej u/skind
• 1 rødløg, ca. 50 g
• 2 æg
• 1 spsk mel
• 1 spsk sambal oelek
• 1-2 spsk fiskesauce
• 100 g grønne bønner
• 1/4 bundt basilikum
• 2 spsk vegetabilsk olie
• Spidskålssalat:
• 1 spidskål
• 1/4 ananas
• 20 g saltede peanuts
• 1 dl sød chilisauce
• 2 lime skåret i halve
• Mynte, drys
• 300 g jasminris, kogte

FREMGANGSMÅDE

Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.


Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.


Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.


Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.


Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce.


Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.