Bedøm denne opskrift
Kartoffelmad med stenbiderrogn
BedømOpskrift af Christopher Bent Hennings fra Kokblog
Ingredienser:
• 75 g stenbiderrogn
• 2 skiver godt rugbrød med kerner
• 5-6 små kartofler
• 2 spsk creme fraiche 38 %
• 1 rødløg
• 1 øko citron
• Smør
• Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
En luksuriøs kartoffelmad i februar og marts måned, hvor stenbiderrogn er i højsæson. Dette er det helt perfekte stykke smørebrød, mens vejret stadig kan være koldt og gråt, men hvor dagene så småt bliver længere, og det tidlige forår nærmer sig.
Kog dine kartofler i saltet vand til de er gennemkogte alt efter størrelse. Hvis du har lidt krydderurter såsom løvstikke eller laurbærblade kan disse også tilsættes kogevandet. Kartoflerne må ikke koges for længe, så de ikke længere kan skæres i skiver uden at falde fra hinanden. Sæt kartoflerne i køleskabet til de er kolde.
Skær to gode skive rugbrød og rist det sprødt på brødristeren. Snit dit rødløg fint og skær kartoflerne ud i tynde skiver. Smør rugbrødet med et tyndt lag smør og læg derefter kartoffel på rugbrødet. Tag en nærende spiseskefuld crème frâiche og læg ovenpå kartoflerne efterfulgt af så meget stenbiderrogn du kan tilsnige dig. Tilsæt finthakket rødløg efter smag efterfulgt af salt og friskkværnet peber. Servér med en skive citron.