FASANSLIDERS

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF NIKOLAJ JUEL FRA "WALK ON  THE WILD SIDE"

Alle elsker en god burger. Hemmeligheden bag en god burger er et samspil af en luftig, blød bolle, en saftig bøf og et par lækre, smagsgivende elementer såsom løgkompot, chilimayo og solmodne tomater.
Du kan lave bøffen ud af alle slags kød, og det er en rigtig god måde at bruge restkød på. Det er også en rigtig god måde at få børn til at spise vildt på, hvis de er lidt kræsne.

INGREDIENSER

Bollen:
• 250 ml lunkent vand
• 3 spsk. sødmælk
• 2 tsk. tørgær
• 2 spsk. sukker
• 2 1⁄2 spsk. usaltet smør (stuetemperatur)
• 475 g hvedemel
• 2 æg
• 1 1⁄2 tsk. salt
• sesamfrø

Chilimayo:
• 2 æggeblommer
• 1⁄2 fed hvidløg
• 1⁄2 tsk. dijonsennep
• 50 ml olivenolie
• 100 ml solsikkeolie
• 1 rød chili, finthakket, uden kerner
• saften af 1⁄2-1 citron
• salt og peber

Løgkompot:
• 4 rødløg, snittet på langs
• et par kviste timian
• 1 spsk. balsamisk vineddike
• 100 ml kyllingefond
• olivenolie
• salt og peber

• 600 g fasankød
• 150 g salsiccia eller brystflæsk fra en økogris
• 1 bananskalotteløg, finthakket
• 1 spsk. timian
• 1 håndfuld revet parmesan
• salt og peber

FREMGANGSMÅDE

BOLLEN
Sæt ovnen på 200 grader.

Miks vand, mælk, tørgær og sukker. Lad det stå 5 minutter, så gæren begynder at arbejde. Kom mel, salt og et æg i skålen på din røremaskine, og tilsæt gærblandingen. Ælt dejen i 8-10 minutter på medium hastighed, eller til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Skær dejen ud i 20 stykker, og rul dem til små boller. Læg dem på bageplader, og lad dem efterhæve i 1-2 timer med et viskestykker over.
Pensl bollerne med æg, drys med sesamfrø, og bag dem i 15-20 minutter, til de er gyldne.

CHILIMAYO
Halvér et fed hvidløg, og fjern den grønne spire. Knus den ene halvdel med lidt groft salt i en morter. Kom æggeblommer i morteren, og tilsæt olien, dråbe for dråbe, mens du rører rundt.
Når du har tilsat al olien, tilsættes saften af en halv citron og chili, og der krydres med salt og peber. Smag til med mere citronsaft, salt og peber, hvis du synes.

LØGKOMPOT
Varm 2 spsk. olivenolie i en gryde. Tilsæt løg og timian, og krydr med salt og peber. Lad løgene stege ved laveste varme, til de bli- ver bløde og gyldne. Tilsæt balsamisk vineddike og hønsefond. Lad det koge ind, til væden har en sirupsagtig konsistens. Smag til med salt og peber.

KØDET
Kom kødet gennem en kødhakker, og tilsæt skalotteløg, timian og parmesan, og krydr med salt og peber. Steg en lille "smagsprøve", og se, om kødet mangler salt og/eller peber.
Når du er tilfreds med smagen, formes kødet til små bøffer. Steg eller grill bøfferne i 2-3 minutter på hver side og sæt til side.

Nu skal vi samle burgeren. Skær bollen over, og grill den på indersiden, så den bliver sprød. Smør chilimayo på både over- og underbolle. Kom et par ruco- lablade og cherrytomater i skiver på underbollen. Kom dernæst bøffen på, og tilføj en skefuld løgkompot. Læg til sidst overbollen på, og sæt tænderne i en fantastisk burger.

HAV TORVEHALLERNE

RØMERSGADE 18

TORVEHALLERNE G7-G8

1362 KØBENHAVN K

+45 70 203 202

info@hav.dk

© 2019 HAV TORVEHALLERNE A/S

CVR: 35417540