BRAISEREDE HJORTERIBS

TIL 4 PERSONER

OPSKRIFT AF NIKOLAJ JUEL FRA "WALK ON  THE WILD SIDE"

Denne ret laves bedst af større hjortevildt og er en rigtig god måde at få brugt hele dyret på. Lavet på den rigtige måde er disse stykker, som mange smider ud, noget af det bedste på dyret.

INGREDIENSER

• 2 kg ribben af hjortevildt, skåret i portionsstykker
• 1 løg, skåret i 1 cm’s tern
• 1 gulerod, skåret i 1 cm’s tern
• 1 stilk bladselleri, skåret i 1 cm’s tern
• 1 helt hvidløg, skåret i halv 1 kvist rosmarin
• 1 kvist salvie
• 1 rød chili
• 1 flaske chianti eller anden rødvin
• salt og peber

FREMGANGSMÅDE

æt ovnen på 160 grader.

Krydr kødet med salt og peber. Brun kødet godt på begge sider, og kom det op i et ovnfast fad med resten af ingredienserne. Dæk fadet til med et dobbelt lag folie, og sæt det i ovnen i 2­3 timer, til kødet er mørt og falder af benet.

Servér med kartoffel­ eller rodfrugtmos og lidt rødvinssauce fra fadet.