Nytårstorsk

Nytårstorsk

fish intro

Intet nytår uden klassiskeren over dem alle: Nytårstorsken

I Danmark er det en tradition at spise torsk nytårsaften. Den danske torsk er i sæson efterår, vinter og starten af foråret og er således i højsæson når det er nytår. Vi får den fortrinsvis fra Vesterhavet.

Torsk kan du stege, koge og bage. Prøv fiskehandler Tommy Raabo Fischers tips til at bage torsk her og prøv opskriften på bagt vesterhavstorsk med mandel-persilletopping. Eller en af vores opskrifter på dampet torsk på bund af sauteret palmekål, gratineret vesterhavstorsk, ceviche af torskeryg eller fish tacos med vesterhavstorsk.

Sidste nytår var torsken desværre exceptionelt dyr pga. stormen, men vi håber at vind og vejrforhold er bedre i år. Som sædvanligt kender vi dog ikke prisen før på dagen, da der er tale om dagspriser.

Torsk er en stor familie og der er mange forskellige fisk. Du kan derfor med fordel vælge en anden torskefisk, der er lige så velsmagende, men meget billigere end torsken. Hør Tommy fortælle om de forskellige torskefisk som lyssej, mørksej og kuller her.

Bestil i butikken i Torvehallerne, på mail info@hav.dk eller telefon 70 203 202 (tast 1). Sidste dag for bestilling er d. 30. december kl. 20.

Bestil i butikken på Kildegårdsvej, på mail kilde@hav.dk eller telefon 70 203 202 (tast 3).

I Hav2Go laver køkkenchef Sisse Bjørnum to udgaver af nytårstorsken som takeaway. Den klassiske består af bagt torsk med grov sennep, peberrod, dild, kapers og kogt æg. Og den moderne der består af rimmet torsk med citronpeber. Begge dele koster 50 kr. pr. 100 g.

Nytårstorsk og andre nytårsretter fra Hav2Go kræver kun bestilling ved større mængder. Bestil i butikken i Torvehallerne, på telefon 70 203 202 (tast 2) eller på mail karina@hav.dk. Sidste dag for bestilling er d. 30. december kl. 12.

21.12.2017

nytårstorsk

Flere friskfangede nyheder

fish intro

Se flere nyheder

Nyheder