Nyt hold friske fiskehandlere - HAV

Nyt hold friske fiskehandlere

fish intro

Fem elever kan nu kalde sig fiskehandlere. Det fik de papir på d. 28. april, da de var til deres endelige eksamen på uddannelsen som fiskehandler på Fiskeriskolen i Thyborøn. En af dem er Festim Mehmetali, der startede som elev i Hav og som du i dag kan møde i vores afdeling på Kildegårdsvej

”Hver gang vi uddanner en ny fiskehandler, giver det mig en stærkere tro på fremtiden for vores branche og for vores fag”, sådan skriver Martin Maric, formand for Danmarks Fiskehandlere, indledningsvist i sin leder i den seneste udgave af magasinet Fiskehandleren.

Martin Maric er, udover at være fiskehandler og formand for Danmarks Fiskehandlere, også censor til eksamen på fiskehandleruddannelsen på Fiskeriskolen i Thyborøn. Efter en eksamen der strækker sig over to dage og indebærer at eleverne bl.a. skal købe fisk på auktion, udskære og tilberede den, kunne Martin Maric således overrække eksamensbeviser til et nyt hold af fremtidens friske fiskehandlere.

”Vi har brug for flere fiskehandlere med en dyb viden og stor forståelse for de råvarer, vi arbejder med. Fiskehandlere er dygtige håndværkere, som kan råde og vejlede kunderne, som kan fortælle historierne og dele ud af deres viden. Vi har brug for flere fagfolk for at kunne overleve og udvikle os som branche. Hvis vi vil have flere danskere til at købe fisk, i fiskebutikkerne, så skal de mødes med viden, service og inspiration. Derfor er det vigtigt, at vi får uddannet flere fiskehandlere. At vi, som fiskehandlere, sender vores viden videre til de næste fiskehandlere”, skriver Martin Maric i sin leder i Fiskehandleren.

Festim Mehmetali er en af dem, der nu kan kalde sig fiskehandler. Han startede som elev i Hav og i dag kan du møde ham i vores afdeling på Kildegårdsvej i Hellerup.

Du kan læse mere om det nye hold fiskehandlere her og om uddannelsen som fiskehandler på Fiskeriskolen i Thyborøn her.

08.06.2016

Festim

Se flere nyheder

Nyheder