Ny østers: Black Rock Oyster - HAV

Ny østers: Black Rock Oyster

fish intro

Hav udvider sit allerede store østerssortiment med Black Rock Oyster - en Gigas-østers (Crassostrea Gigas) fra Limfjorden navngivet af ingen ringere end Havs egen fiskehandler Tommy Lund

Hav tilføjer endnu en østers til sortimentet. Sidst var det Venø-østers (Ostrea Edulis), som Hav er eneforhandler af. Denne gang er der tale om en Gigas-østers (Crassostrea Gigas), der lige som Venø-østersen også er fra Limfjorden, men adskiller sig ved at være af arten stillehavs, hvorimod den anden er europæisk.

Gigas-østersen er fra det danske firma Oyster Boat i Lemvig og det var ved et nyligt besøg at Havs egen fiskehandler Tommy Lund fandt på at navngive den Black Rock Oyster. Navnet kommer af at de små østerslarver er slået ned på især sorte flintesten. Flint er en naturlig konkretion i Limfjordens kalkklinter og forekommer i store mængder på strande og banker. En sort flintesten bliver uimodståelig solvarm og ender som et vedhæng på en Black Rock Oyster, når den håndplukkes.

Black Rock Oyster vokser et sted, hvor der er ekstra meget næring i vandet, hvilket forklarer deres særlig fine smag. Den er i sæson fra sen-efteråret, topper om vinteren og slutter i midten af foråret at afhængig af hvor varmt det er.

Kan købes fra torsdag d. 23. marts i butikken i Torvehallerne og i dagens anledning vil der være introtilbud: 10 stk. 150 kr. og 20 stk. 250 kr. Black Rock Oyster forhandles kun hos Hav.

23.03.2017


Se flere nyheder

Nyheder