I sæson: Stenbiderrogn - HAV

I sæson: Stenbiderrogn

fish intro

Stenbiderrogn er i sæson januar, februar, marts, april og maj.

Stenbiderrogn er kendt som den danske udgave af caviar og er en delikatesse, der smagsmæssigt sagtens kan måle sig med den ægte vare, nemlig rogn fra stør. Stenbiderrogn smager frisk og let salt og dens naturlige farve er rosa, grænsen til transparent.

Stenbiderens rogn kommer i hinder. Den får man fat i ved at fjerne de største hinder og lægge resten af rognen i en skål med isvand, hvorefter man pisker den med et metalpiskeris, så de løsnes og sætter sig på piskeriset. Til sidst hælder man vandet fra og lader den dryppe af før man smager den til med salt og lader den trække et par timer. Stenbiderrogn sælges som regel både renset og urenset.

Den mest velkendte måde at spise stenbiderrogn, er med blinis, creme fraiche, rødløg, dild og citron, men kun fantasien sætter grænser. Prøv for eksempel en af vores opskrifter med stenbiderrogn på sprøde kartoffelskræller med safranmayo, stenbiderrogn på surdej med brøndkarse, pocheret æg og citron eller stenbiderrogn …

01.02.2017

Stenbiderrogn

Se flere nyheder

Nyheder