I sæson: Fjordrejer - HAV

I sæson: Fjordrejer

fish intro

Sæsonen for fjordrejer er hermed skudt i gang!

Fjordrejer er en af de helt store danske delikatesser. De lever som navnet antyder i de danske fjorde og er i sæson fra april til oktober.

Den lille reje med den store smag, har det med at dele vandene, når det kommer til at pille dem. Til gengæld kan de også spises rå med skal. I rå tilstand er skallen grå og blød og selve smagen er sødlig. Man spiser kun halen.

Den mest almindelige måde at spiser fjordrejer på, er ved at koge dem, pille dem og putte dem på et stykke hvidt brød med mayo, dild, citron og salt. De koges i en gryde med sukker og salt. Når vandet koger, kommer man fjordrejerne i, giver det et let opkog til det begynder at skumme lidt i siden og så er de færdige. Put dem over i en si og hæld koldt vand på, så løsner skallen sig lidt.

Man kan også stege fjordrejerne hele på panden med lidt hvidløg og spise dem med chilimayo til.

06.04.2017

I sæson: Fjordrejer

Se flere nyheder

Nyheder