Havs julefrokost anno 2016 - HAV

Havs julefrokost anno 2016

fish intro

Havs egen kok Henri Lee giver sit bud på en julefrokost anno 2016 med alt hvad der hører til af traditionelle retter med sild, laks og ål, men i moderne udgaver med tilbehør i form af tangprodukter fra Nordisk Tang

Til det fuldendte julefrokostbord hører bl.a. sild, laks og ål, men i stedet for at servere retterne som du plejer, giver Havs egen kok Henri Lee sit bud på hvordan du kan lave dem i en mere moderne udgave med masser af tang til.

I Hav har vi et tæt samarbejdet med Nordisk Tang. Vi vil gerne være med til at udbrede kendskabet til tang og inspirere til hvordan du bruger produkterne i madlavningen. Det gælder også til jul.

Kryddersild med tangchutney
Ingen jul uden sild. I Hav kan du enten købe dem hele og filetere dem selv eller købe dem færdigfileteret og kryddermarinere dem. Silden er en meget fed fisk med flot kød og så er den billig. De fleste spiser silden som marineret på rugbrød med rå løg og kapers, og måske en snaps, men har du lyst til at prøve den i en mere moderne udgave, så prøv at servere den med vores tangchutney. Nordisk Tang fremstiller deres egen tangakvavit som du med fordel kan udskifte snapsen med. Se opskrift

Røget ål med tangæggestand
Hvis der er én fisk, danskerne forbinder med julefrokost, er det ål. Traditionelt spiser vi røget ål med æggestand, og det vil Henri Lee ikke ændre på, men blot tilføje en smule tang som smagsgiver. Også tangsalten fra Nordisk Tang kan med fordel bruges til at drysse på. Se opskrift

Gravad laks med tangrævesovs
Gravad laks med rævesovs er en klassiker, men i stedet for at købe den samme gravad laks i supermarkedet med den gængse rævesovs, vil Henri Lee gerne give dig inspiration til hvordan du kan lave din egen hjemmelavede gravad laks og rævesovs med tangsennep som hovedingrediens. Nordisk Tang laver tangsennep i tre varianter med hhv. chili, lakrids og estragon som alle kan bruges. Se opskrift

Den sidste mandag i november og de første tre mandage i december vil Henri Lee servere smagsprøver på de tre retter i vores butik i Torvehallerne.

Hvad: Havs julefrokost anno 2016
Hvor: Hav, Torvehallerne, Rømersgade 18, 1362 København K
Hvornår: 28. november, 5., 12. og 19. december kl. 15-17

28.11.2016

Havs julefrokost 2016

Se flere nyheder

Nyheder