Hav som eneforhandler af Venø-østers fra Venø Seafood - HAV

Hav som eneforhandler af Venø-østers fra Venø Seafood

fish intro

Hav er blevet eneforhandler af Venø-østers (Ostrea Edulis) fra Venø Seafood, der har base på Venø i Limfjorden

Venø Seafood har sat sig for at udbrede Venø-østers (Ostrea Edulis) og Gigas-østers (Cassostrea Gigas) fra Limfjorden til den danske befolkning. I efteråret tog de kontakt til fiskehandlen Hav i Torvehallerne og de blev hurtigt enige om at de skulle være forhandler. Hav er pt. eneforhandler af Venø-østers, som de får leveret på daglig basis. Hav er hermed den eneste forhandler, ikke kun i København, men faktisk i hele landet, da Venø Seafood derudover kun leverer Venø-østers til restauranter, men ingen andre fiskehandlere.

Fiskehandler og medejer af Hav, Tommy Lund, siger om Venø-østersne: ”Jeg smagte på dem, de har en fed og cremet, let salt, smag. Og så er de smukke. En unik råvare, der kan måle sig med de franske top østers som Gillardeau m.fl. Den måtte vi selvfølgelig have i vores efterhånden store østerssortiment”.

Venø-østers (Ostrea Edulis) er fra Limfjorden, men adskiller sig smagsmæssigt fra andre Limfjordsøsters. Venø-østers er kendetegnet ved deres særlige fine smag og rene kød. Gigas-østers (Cassostrea Gigas) er billigere end andre østers fra Limfjorden, men ikke mindre fin i smagen. Østers fra Venø Seafood indeholder meget få kalorier og mættede fedtsyrer. De er helt fri for tilsætningstoffer. Til gengæld indeholder de masser af vitaminer og mineraler samt mange sunde umættede fedtsyrer, der stimulerer såvel cirkulationen som nervesystemet.

Venø Seafoods Gigas-østers hænger på liner og er opdrættet gennem Limfjordøsters ApS. Der er derfor ikke brugt bundskrab eller andre skadelige indgreb på Limfjordens bund ved fangst. Når de kommer på land, bliver de fragtet til Venoesund Fisk og Skaldyr ApS, hvor de afsandes med frisk vand fra Limfjorden fra godkendte og overvågede områder, der er fri for skadelige alger og mikroorganismer. Østersne anbringes i kar, der er forbundet i et lukket system med strækstrømmende saltvand, der løbende filtreres for urenheder ned til 40 my og hvor vandet går gennem uv-lys, der uskadeliggør evt. forekomster af skadelige mikroorganismer før det kommer i kontakt med østersne. Hele processen foregår under løbende kontrol af Fødevarestyrelsen og deres egne marinebiologer.

Venø-østers og Gigas-østers er i sæson fra oktober til maj eller juni alt afhængig af hvor varmt foråret er.

29.12.2016


Se flere nyheder

Nyheder