Hav og Hanstholm Fiskeriforening holder fiskeauktion og fileteringskursus - HAV

Hav og Hanstholm Fiskeriforening holder fiskeauktion og fileteringskursus

fish intro

Hav og Hanstholm Fiskeriforening sætter dagens fangst på højkant og sørger for ægte fiskemarkedsstemning, når de holder fiskeauktion over tre dage. Fiskeauktionen foregår på torvet ude foran Torvehallerne. Der vil være masser af friskfanget dansk fisk fra danske kuttere til billige penge, så kom og gør et kup!

Hav og Hanstholm Fiskeriforening gentager sidste års succes med at holde fiskeauktion - denne gang over tre dage! Det er fiskehandler Tommy Raabo Fischer fra Hav og Jan Nicolai Hansen, der er formand for Hanstholm Fiskeriforening, der har taget initiativ til den. Formålet er at udbrede kendskabet til især dansk fisk fanget af danske kuttere.

Både Tommy Raabo Fischer og Jan Nicolai Hansen ser gerne at der kommer mere fokus på nogle af de ofte lidt oversete danske fiskearter som hvilling og ising, så dem vil de prøve at skaffe til fiskeauktionen. ”Det er aldrig til at sige på forhånd hvad fiskerne fanger, men der vil nok være tale om en god blanding af alt fra torsk, mørksej, kuller, kulmule og rødspætter. Udvalget af fisk der bliver auktioneret skifter fra dag til dag, så der er god grund til at kigge forbi mere end én dag”, lover de.

Sidste års fiskeauktion var en stor succes, der blev skudt i gang med rødspætter til 1 kr.

Fiskeauktionen foregår på torvet ude foran Torvehallerne og i år vil der være mulighed for at filetere sin fisk på stedet efterfølgende, når der udvides med fileteringskursus. ”Vi får en del henvendelser fra folk, der gerne vil lære at filetere og vi vil gerne vise hvor let det er at filetere sin fisk selv, når først man ved hvad man skal gøre. Vi sørger for fileteringsknive osv., så folk skal bare sørge for fisk, så gør vi det sammen”.

De daglige fiskeauktioner holdes i ugen op til Fiskens Dag på Rådhuspladsen lørdag d. 16. september, hvor Hav også deltager.

Om Hanstholm Fiskeriforening
Hanstholm Fiskeriforening er en over 100 år gammel forening, der varetager de lokale fiskeres interesser. Hanstholm Fiskeauktion er Danmarks største med en årlig omsætning på over 500 mio. kr. Mens auktionen finder sted, kan man ligeledes byde og købe via hjemmesiden, og afregningen udbetales til fiskerne samme dag. Fisken afsættes til kunder i hele Europa, hvor den ferske fiske er fremme inden for 24 timer efter salget.Læs mere om Hanstholm Fiskeriforening her.

Hvad: Hav og Hanstholm Fiskeriforening holder fiskeauktion og fileteringskursus
Hvor: Torvehallerne, udenfor, Frederiksborggade 21, 1360 København K
Hvornår: 13., 14. og 15 september 2017, fiskeauktion kl. 12-13, fileteringskursus kl. 13-14

09.08.2017

fiskeauktion filetering hav hanstholm fiskeriforening torvehallerne

Se flere nyheder

Nyheder