Fiskens Dag 2016 - HAV

Fiskens Dag 2016

fish intro

Hav deltager igen i år i Fiskens Dag 2016 på Rådhuspladsen: Få en snak med vores fiskehandlere om hvilke fisk der er i sæson netop nu og hvordan du skal tilberede dem. Kok og madskribent Nikolaj Juel fra bloggen Walk on the Wild Side vil grille fisk over åben ild efter egne opskrifter udviklet særligt til Hav og Fiskens Dag 2016. Det bliver en ren festdag!

Fiskens Dag er Fiskebranches fælles fremstød for det danske fiskerierhverv - fra fiskere over fiskeproducenter til fiskehandlere og kokke der dagligt tilbereder fisk. Sammen vil de fylde pladsen med stande med salg af fisk og et hav af smagsprøver. En ren festdag!

Sebastian Klein underholde børn og barnlige sjæle; Timm Vladimir kommer med sin Taste Truck og vil demonstrere hvordan man kan dampe fisk på forskellige måder; bandet Tørfisk vil levere live musik fra den store scene og som prikken over i’et har du mulighed for at deltage i en ægte fiskeauktion.

Fiskehandlen Hav - kendt fra Torvehallerne - deltager igen i år og har som noget nyt tre stande:

  • fish intro En stand til Hav, hvor fiskehandlere og fiskehandlerelever vil sælge masser af frisk fisk til billige penge - rygtet vil vide at der er tale om ren foræring. Få en snak med din lokale fiskehandler eller elev og få gode råd til hvilke fisk der er i sæson netop nu og hvordan du skal tilberede dem.


  • fish intro Hav2Go, Havs takeaway-afdeling der også ligger i Torvehallerne og fra næste år også i Tivolis nye madmarked, vil præsentere sit koncept ’sømad’ og have en stand, hvorfra der vil være salg af alt fra ceviche, tatar og andre retter med sømad lavet på laks, tun, torsk, muslinger og rejer med sæsonens råvarer.


  • fish intro Til sidst vil Hav have en stand med grille fra Morsø, hvor kok og madskribent for Børsens Pleasure, Nikolaj Juel, vil tilberede fisk over åben ild. Nikolaj Juel er samler, jæger og fisker og har madbloggen Walk on the Wild Side. Til Fiskens Dag vil han udvikle opskrifter særligt til Hav som der vil være smagsprøver på.


Info om Fiskens Dag: Det er Fiskebranchen der står bag Fiskens Dag med støtte fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF) og Miljø- og Fødevarestyrelsen. Også virksomheder, organisationer og andre relevante aktører deltager, og fokus er på fisk og skaldyr fanget af danske fiskekuttere. Fiskens Dag 2016 har arrangementer og aktiviteter i hele Danmark. Læs mere her.

Hvad: Fiskens Dag 2016
Hvor: Rådhuspladsen, 1550 København V
Hvornår: 10. september 2016 kl. 10-15

10.09.2016

Se flere nyheder

Nyheder