Fiskens Dag 2016 - Fiskehandlernes tre tips til at spise mere fisk - HAV

FISKENS DAG 2016: FISKEHANDLERNES TRE TIPS TIL AT SPISE MERE FISK

fish intro

Når fiskebranchen afholder Fiskens Dag 2016, er det med et tilbagevendende budskab om at danskerne skal spise mere (dansk) fisk. Fiskehandler Tommy Lund fra Hav samt fiskehandler og formand for Danmarks Fiskehandlere Martin Maric giver tre tips til hvordan

Som hhv. fiskehandlere og formand for Danmarks Fiskehandlere, vil Tommy Lund fra fiskehandlen Hav og Martin Maric gerne være med til at udbrede budskabet om ikke kun at spise mere fisk, men også mere dansk fisk.

Sidste års ’Madindeks’, der er Madkulturens årlige måling af danskernes spisevaner og adfærd, viser en sammenhæng mellem indkomst og indtag af fisk; højindkomstgrupper (over 600.000 kr. om året) spiser fisk og skaldyr til 17 % af deres måltider, mens de lavere indkomstgrupper kun gør det i 12 % af tilfældene. Med andre ord, jo højere indkomst, jo oftere fisk.

Ifølge Tommy Lund og Martin Maric behøver det dog hverken at være dyrt eller besværligt at spise fisk. Her er deres tre tips til hvordan.

1. Køb fisk hos din lokale fiskehandler
2. Spis fisk i sæson
3. Spis billige fisk og billige udskæringer

Martin Maric uddyber: ”Din lokale fiskehandler har ofte mange års erfaring inden for faget. Fiskehandlere er dygtige håndværkere, som kan råde og vejlede kunderne, som kan fortælle historierne og dele ud af deres viden”. Tommy Lund tilføjer: ”Din lokale fiskehandler ved hvad der er i sæson og det er alt andet lige der det er billigst, så vær ikke bange for at spørge hvilke fisk der er i sæson netop nu. For eksempel er hornfisk billig i højsæsonen, det samme er makrelen. Fiskehandlere tilpasser deres udvalg efter deres kunder, men du kan som regel få vedkommende til at bestille hjem - det gælder også de ofte lidt oversete danske fiskearter som lange, hvilling og ising. Din fiskehandler kan fortælle dig hvordan du skal tilberede dem”.

Der er mange gode grunde til at spise mere fisk. Som formand for Danmarks Fiskehandlere er Martin Maric vant til igen og igen at slå et slag for at vi som danskere skal spise dansk fisk frem for at eksportere det bedste vi har samtidig med at vi importerer opdrættet fisk af tvivlsom kvalitet fra fjerne lande. Det er Tommy Lund enig i og påpeger nogle af de andre åbenlyse fordele ved at spise fisk, nemlig at det er sundt (fisk indeholder bl.a. selen, jod og d-vitamin som er svære at få fra andre fødevarer) og bæredygtigt ikke kun pga. at afstanden er kortere, men også fordi fødevarer som fx muslinger og tang er skånsomme for miljøet og med til at forbedre iltoptaget i havet.

Om Fiskens Dag

Fiskens Dag er fiskebranchens fælles fremstød for det danske fiskerierhverv. Den forener virksomheder, organisationer og folk fra og med tilknytning til fiskebranchen såsom fiskehandlere og fiskehandlerelever.

Hvad: Fiskens Dag 2016
Hvor: Rådhuspladsen, 1550 København V
Hvornår: 10. september 2016 kl. 10-15

10.09.2016

Se flere nyheder

Nyheder