Fiskeauktion - HAV

Hav, Hanstholm Fiskeriforening og Thy holder fiskeauktion

fish intro

Hav og Hanstholm Fiskeriforening sætter dagens fangst på højkant og sørger for ægte fiskemarkedsstemning når de holder fiskeauktion over fire dage. Fiskeauktionen foregår fra Thy Turistforenings bod udenfor Torvehallerne. Der vil være masser af friskfanget dansk fisk fra danske kuttere til billige penge, så kom og gør et kup!

Hav og Hanstholm Fiskeriforening er gået sammen om at holde en firedages fiskeauktion. Det er fiskehandler Tommy Lund fra Hav og Jan Nicolai Hansen, der er formand for Hanstholm Fiskeriforening, der har taget initiativ til den. Formålet er at udbrede kendskabet til især dansk fisk fanget af danske kuttere.

Både Tommy Lund og Jan Nicolai Hansen ser gerne at der kommer mere fokus på nogle af de ofte lidt oversete danske fiskearter som hvilling og ising, så dem vil de prøve at skaffe til fiskeauktionen. Det er aldrig til at sige på forhånd hvad fiskerne fanger, men der vil nok være tale om en god blanding af alt fra torsk, mørksej, kuller, kulmule og rødspætter. Udvalget af fisk der bliver auktioneret kan således skifte fra dag til dag, så der er god grund til at kigge forbi mere end én dag.

Hos Thy Turistforening er fokus også på det lokale. I foråret åbnede de en bod udenfor Torvehallerne udelukkende med fødevarer fra det nordvestjydske område der inkluderer havnebyen Thisted ved Limfjorden. Det er Thyboden hvorfra fiskeauktionen foregår i samarbejde med Hav og Hanstholm Fiskeriforening.

Vilsund Blue, som forhandles i Thyboden, vil byde på smagsprøver fra deres store sortiment af blåmuslinger om fredagen.

Om Hanstholm Fiskeriforening

Hanstholm Fiskeriforening fejrede 100 års jubilæum i 2001. Foreningen blev stiftet af de kystfiskere, der brugte landingspladsen ved Hansted. Fiskeriforeningen varetager først og fremmest de lokale fiskeres interesser og har ansat en konsulent til at rådgive ved køb, salg, fiskerilovgivning og daglig drift af moderne fiskefartøjer. Foreningen driver også en erhvervsafdeling, der servicerer brugere og byens fiskevirksomheder. Der lander ca. 1 mio. kasser på Hanstholm Fiskeauktion, så denne del er vigtig for serviceapparatet på Hanstholm Havn.

Hanstholm Fiskeauktion er den største i Danmark med en årlig omsætning på over 500 mio. kr. Auktionen bruger moderne it-udstyr der sikrer at afregningen udbetales til fiskerne samme dag og at samtlige købere der køber live via internettet, er velinformeret om udbud og prisdannelse af fisk på auktionen. Fisken afsættes via et forgrenet netværk til kunder i hele Europa, og der er en fast regel om at den friske, ferske fisk fra Hanstholm Fiskeauktion kan være fremme på alle destinationer i EU inden for 24 timer efter salget.

Om Thy Turistforening i Torvehallerne

Thy Turistforening åbnede i foråret en bod i Torvehallerne udelukkende med lokale fødevareproducenter med formålet at promovere det nordvestjydske område. Om tiltaget skriver de, ”at vi gennem smagen af Thy vil skabe et uimodståeligt behov for at besøge Thy - vi skaber interesse, nysgerrighed og synlighed”. Thyboden forhandler bl.a. Thise Mejeri, Vilsund Blue, Thisted Bryghus, Niels & Sinne, Thylandia, Bakkedal og Brænderiet Limfjorden.

Hvad: Hav, Hanstholm Fiskeriforening og Thy holder fiskeauktion
Hvor: Thybod, Torvehallerne, ude foran Hal 1, Rømersgade 18, 1362 København K
Hvornår: 6., 7., 8., 9. september 2016 kl. 12-13 6

06.09.2016

Se flere nyheder

Nyheder