Årets Pinsefisk 2016: Jomfruhummer - HAV

ÅRETS PINSEFISK 2016: JOMFRUHUMMER

fish intro

Biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller kårede i dag jomfruhummer som Årets Pinsefisk 2016. Den blev overrakt til Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev (V), der glædeligt tog imod en håndfuld af det havfriske skaldyr. Det er bl.a. Havs fiskehandler Tommy Lund, der har været med til at vælge hvilken fisk eller skaldyr, der skal være Årets Pinsefisk 2016. Et valg, som køkkenchef på Dragsholm Slot Claus Henriksen hylder med en opskrift til pinsefrokosten på den danske delikatesse

Politikere, fiskehandlere og andre fiskeentusiaster var mødt op, da biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller kårede Årets Pinsefisk 2016. Det var 17. år i træk og for andet år i træk i fiskehandlen Hav i Torvehallerne at Årets Pinsefisk - der blev startet i 2000 af Fischer-Møllers forgænger biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt sammen med Danmarks Fiskehandlere - blev afholdt.

Sidste år var det Skagensrejen, der svømmede med sejren som Årets Pinsefisk, og i år var det endnu et skaldyr, der endte med at få den fornemme titel. Om hvorfor valget faldt på jomfruhummer, forklarer fiskehandler Tommy Lund fra Hav og tidl. fiskehandler fra Nørreport Fiskehus Hans Hebo således: ”Den danske jomfruhummer er utrolig delikat og yndefuld. Og så vækker den altid glæde på et bord. Det håber vi også bliver tilfældet til dette års pinsefrokoster”.

Valget af jomfruhummeren som Årets Pinsefisk 2016 vakte bestemt også glæde hos Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Borgerrepræsentation Pia Allerslev (V), der fik overrakt en håndfuld havfriske og pragteksemplariske danske jomfruhummere af biskoppen. ”Jomfruhummeren er en af mine absolutte favoritter, når jeg skal spise fisk. Det gælder både når jeg står hos fiskehandleren, og når jeg sidder med et menukort i hånden. Min foretrukne måde at servere jomfruhummere på, er i en super lækker fennikel-tomatsuppe med lidt pernod. Og jeg håber, at mange danskere får lejlighed til at spise fisk i pinsen. De københavnske skolelever er rigtig glade for fisk, når vores skolemad EAT serverer fiskefrikadeller, der er den allermest populære ret”, udtaler Pia Allerslev.

Claus Henriksen, køkkenchef på Dragsholm Slots to restauranter: bistroen Spisehuset og gourmetrestauranten Slotskøkkenet, kan finde mange gode grunde til, at jomfruhummeren bør være Årets Pinsefisk 2016: ”Jomfruhummer er faktisk mere luksuriøs end hummer; mange synes, at hummeren er meget fornem, men jeg synes jomfruhummeren er mere elegant. Den er også sjovere at arbejde med; den kan serveres både rå, kogt, stegt og grillet. Jomfruhummer gør mig glad; den smager af sommer, sol og udendørsliv. Den kan anvendes i salater, sammen med pasta og så er den rigtig god på deletallerkener - så jomfruhummer er også en social fisk”.

I anledning af at jomfruhummeren er blevet Årets Pinsefisk 2016, har Claus Henriksen valgt at bidrage med en ny opskrift, der hylder den danske delikatesse. Opskriften, der passende kan laves til pinsefrokosten, fås her, på Havs hjemmeside og i Havs butikker.

Oversigt over Årets Pinsefisk
2000 Ål
2001 Regnbueørred
2002 Rødspætte
2003 Knurhane
2004 Hornfisk
2005 Havkat
2006 Rødtunge
2007 Kuller
2008 Skagensrejen
2009 Rødspætte
2010 Blåmusling
2011 Kulmule
2012 Rødspætte
2013 Rødspætte
2014 Skærisingen
2015 Skagensrejen

Hvad: Årets Pinsefisk 2016: Jomfruhummer
Hvor: Hav, Torvehallerne, Rømersgade 18, 1362 København K
Hvornår: 3. maj 2016

03.05.2016

jomfruhummere

Se flere nyheder

Nyheder